Бърза помощ

Пресцентър

2017-03-14

Среща на синдикатите с работещите в "Пирогов"

Днес, по инициатива на синдикатите в Пирогов се проведе събрание на членовете,  на което Председателят на КТ „Подкрепа“ д-р Ивайло Филибев уведоми присъстващите, че синдикатите подкрепят решението на ръководството на болницата на този етап да запази възнагражденията на персонала в частта на допълнително материално стимулиране. На срещата присъства  заместник директора по лечебната дейност проф. д-р Николай Габровски, който увери присъстващите, че ръководството търси възможности за повишаване на приходите на болницата и съответно повишаване на основните трудови възнаграждения.  

2017-03-13

PR с нов шеф

Уважаеми колеги,
 
В края на миналата седмица поех предизвикателството да ръководя отдел „Връзки с обществеността“ на УМБАЛСМ „Пирогов“.
За мен е привилегия да работя отново с всички вас. 
Надявам се, заедно с г-ца Мария Пойразова  да оправдаем доверието на ръководството и да допринесем за поддържането и надграждането на имиджа на институцията „Пирогов“.  
 
 
По всяко време, може да се свържете с мен на тел. 0882 722 480 или на мейл: antonia.grigorova@pirogov.bg 
pr@pirogov.bg 
Моля за вашите актуални телефонни номера и e-mail адреси
 
Желая ви успешна седмица и усмихнат ден.
 
Д-р Антония Григорова,
Началник отдел „Връзки обществеността“
 
2017-03-08

8 март

Честит празник, мили дами! Бъдете здрави, усмихнати и обичани!
2017-03-08

Д-р Кателиева е освободена от Пирогов заради неспазване Кодекса на труда

В отговор на медийните изяви на д-р Десислава Кателиева и за да оборим спекулациите и неверните твърдения по адрес на спешния институт, заявяваме следното:
Д-р Кателиева е била назначена преди една година на допълнителен трудов договор в УМБАЛСМ „Пирогов“ /основният й е с Националната кардиологична болница/, с което влиза в нарушение на трудовото законодателство, надвишавайки разрешения брой работни часове. 
Допълнителният й договор бе прекратен в съответствие с българското законодателство – чл.334, ал.1 от КТ, Раздел „Прекратяване на трудов договор за допълнителен труд“.
Протестите на д-р Кателиева започнаха веднага след смяната на предишния директор, благодарение на когото е получила възможност за допълнителна работа в спешния център.
Обидните квалификации по адрес на настоящото ръководство ще оставим без коментар, но не и засягащото работата на „Пирогов“.
Категорично заявяваме, че няма „масови чистки“, дейността на болницата протича нормално и без напрежение. Нещо повече – презентираната от д-р Кателиева Национална асоциация на работещите в спешна медицинска помощ в България няма представителни функции за гилдията на спешните лекари. 
Още през 2004 година е регистрирана Българската асоциация на спешните лекари, която представлява техните интереси.
Относно въпросите й за състоянието на системата за спешна медицинска помощ – реализацията на мерките, залегнали в националните стратегически документи, предвиденото увеличение на заплатите в сектора, стандартът „Спешна медицина“, който е обжалван във ВАС, от страна на „Пирогов“ и на здравното министерство имаше покана за диалог, но тя не беше приета.
Следва да отбележим, че от Министерството на здравеопазването срещаме силна ангажираност с проблемите в системата на спешната медицинска помощ. 
Министър Илко Семерджиев заяви и демонстрира приемственост по отношение на Концепцията за развитие на спешната помощ 2014-2020 и на проектите за модернизирането й и обучението на персонала от спешни медици. 
В тази връзка на 28 февруари беше подписан и договор между МЗ и МТСП, който осигурява 7 милиона лева за създаването на Национален център за обучение и квалификация в системата за Спешна медицинска помощ. Предстои обучението на близо 7000 души, в това число лекари, медицински сестри, шофьори на линейки и помощен персонал от „Пирогов“. 
 
 
 
 
2017-03-08

По повод прекратяване на втори трудов договор на д-р Кателиева

Договорът на д-р Кателиева е прекратен на основание чл. 334. ал. 1 от Кодекса на труда – Раздел прекратяне на трудов договор за допълнителен труд.  
Д-р Кателиева работеше в „Пирогов” на втори трудов договор. Изплатено й е обезщетение за неспазено предизвестие. Прекратяването на трудовия договор е в съответствие с действащо законодателство на Република България. 
Новото управление на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” спазва и ще се придържа към разпоредбите на Кодекса на труда и действащото законодателство.