Бърза помощ

Архив на съобщенията от Пресцентъра

2016-10-18

Децата от ПТП край Враца са в тежко състояние

Състоянието на децата, които пострадаха при ПТП край Враца вчера, оставаа тежко. Днес предстои да им бъдат направени допълнителни доуточняващи изследвания. 
Припомням, че те бинтервенциите продължиха до късно снощи. Те бяха докарани в "Пирогов" вчера със сериозни травми и се наложи да бъдат оперирани веднага. Интервенциите продължиха до късно снощи. 7-годишното момиче постъпи с политравма-тежка черепно-мозъчна травма, открита фрактура на едното бедро и разкъсно-контузни рани по главата и тялото. 6-годишното момче има черепно-мозъчна травма и голяма разкъсно-контузна травма на главата. Децата са настанени в детската реанимация  на "Пирогов".
2016-10-17

Тежко е състоянието на децата от ПТП край Враца

2 деца, които пострадаха по-рано днес при тежкото ПТП край врачанското село са в "Пирогов". 
7-годишното момиче беше докарано безсъзнателно състояние с т.нар. политравма (засягане на повече от една анатомична област). В нейния случай се касае за черепно-мозъчна травма - има фрактура на черепа с контузия на мозъка, открита фрактура на едното бедро и разкъсно-контузни рани по лицето и тялото. Дежурните спешни неврохирурзи и травматолози я оперират в момента. 
6-годишното момче има черепно-мозъчна травма с мозъчен кръвоизлив и голяма разкъсно-контузна травма на главата. Дежурните неврохирурзи оперират и него.
И двете деца остават за лечение в детската реанимация на университетската спешна болница "Пирогов".
2016-09-17

УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов"ЕАД сключи договор с "Инвестор.БГ"АД

Във връзка с изискването на Наредба № 2 от 17.09.2003 г. за  проспектите при публично предлагане и  допускане до търговия на регулиран пазар на ценни книжа и за разкриването на информация от публичните дружества и другите емитенти на ценни книжа и в качеството на дружество, попадащо в обхвата на разпоредбите на §1д от ДР на ЗППЦК,  Ви уведомяваме , че УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” ЕАД има сключен договор с електронна медия „Инвестор. БГ” АД .
 
2016-09-12

Насилие над екип на "Пирогов"

Ръководството на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” уведомява следното:
На 11 септември 2016 г. пациент е докаран в  Спешното на  УМБАЛСМ„Н. И.Пирогов”, заради открити рани в областта на лицето. Той е прегледеден и изследван. Дежурният екип обработва раните и му предлага да остане под лекарско наблюдение в болницата. Пациентът проявава агресия към екипа, нанася удари на лекаря и сестрата. В резултат медицинската сестра е със счупване на костите на носа, съмнения за счупване на яблъчната кост и комоцио (мозъчно сътресение). Предстои й операция.
Докторът е с  конузия и покожно кръвонасядане на главата, счупване на долни десни зъби и охлузване на лявата ръка.
В резултат на тази случка колегите на пострадалите медици решиха да се съберат пред лечебното заведение на 12.09.2016 г., за да изразят съпричастност към пострадалите. Медиците поискаха бърза, адекватна реакция от Полицията, Прокуратурата и Съда. Тя не закъсня и срещу лицето е повдигнато обвинение от Прокуратурата, има мярка „Подписка”.
Ръководството на болница „Пирогов” категорично заявява, че са отправяни единствено искания за бързо производство и намеса на компететни органи без да е имало политически искания, включително такива за оставки на министъра на вътрешните работи и други.