Бърза помощ

Архив на съобщенията от Пресцентъра

2017-02-24

11-годишно момиче е докарано в "Пирогов" в състояние несъвместимо с живота

Ученичка на 11 години е докарана от екип на Спешна помощ в "Пирогов" този следобед. При пристигането състоянието на детето е несъвместимо с живота. Дежурният екип в Детска противошокова зала полага сериозни и продължителни усилия, но за съжаление състоянието на детето остава несъвместимо с живота.

2017-02-20

Самозапалилият се мъж на бул. "Витоша" има изгаряния в областта на ръцете и лицето

Самозапалилият се мъж е докаран в "Пирогов". Той има 5% изгаряния, засягащи 2 китки и лицето му. Раните на пациента са обработени и той вече не се намира на територията на болницата.

2017-02-19

3 потрадали при ПТП по пътя към "Алеко" са преминали през "Пирогов"

В Спешното на "Пирогов" бяха прегледани възрастна жена и 2 деца, пострадали при ПТП по пътя към "Алеко". След направените прегледи и иизследвания дежурните медици констатират, че 66-годишната жена има наранявания на единия крак и лицето. Тя остава в травматологията на болницата. 2 момичета имат наранявания в областта на крайниците, но не се налага да бъдат хоспитализирани.

2017-02-17

Ръководството на "Пирогов" е сменено с решение на министъра на здравеопазването д-р Семерджиев

Ръководството на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов"ЕАДе сменено с протоколно решение на министъра на здравеопазването д-р Илко Семерджиев от 16.02. 2017г. 
Досегашните членове на Съвета на директорите - д-р Константин Желев Димов, д-р Атанас Живков Кацаров и проф. д-р Стоян Георгиев Миланов са сменени, с което се прекратяват техните правомощия. 
Със същото решение на министъра на здравеопазването д-р Илко Семерджиев определя нов състав на Съвета на директорите Асен Георгиев Балтов, Емил Рашков Доросиев, Стоян Георгиев Миланов, Людмил Николов Джунков и Илиян Панайотов Кършев. В т. 4 на решението се посочва още, че новият състав на трябва даа определи за изпълнителен директор проф. д-р Асен Георгиев Балтов. 
Проф. д-р Стоян Миланов незабавно е подал оставка от новия Съвет на директорите по лични и професионални причини, както и като национален консултант по спешна медицина. 
Проф. д-р Стоян Миланов изразява благодарност към всички пироговци, с които е работил през последните 4 години. Той призовава към сдържаност, както и към продължаване на всички започнати проекти и успешното им финализиране.